Řízek je klasika: Kuřecí v mandlovo-sezamové krustě

POTŘEBUJETE: 600 g kuřecích prsou 2 hrnky kukuřičných lupínků 1 hrst mandlových lupínků 1 lžíci sezamových semínek sůl 200 ml kokosového mléka olivový a sezamový olej
Na mangovou omáčku: 1 zralé mango 1 hrst nasekaného koriandru 1 lžíci sójové omáčky šťávu z ½ citronu 100 ml kokosového mléka
Kukuřičné a mandlové lupínky rozmixujeme, přidáme sezamová semínka a promícháme. Maso nakrájíme na řízečky, lehce naklepeme a namočíme v kokosovém mléce. Pak obalíme ve směsi a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Lehce pokapeme olivovým a sezamovým olejem. Pečeme při 190 ºC asi 15 minut. Mezitím do mixéru dáme všechny ingredience na omáčku a rozmixujeme dohladka. K řízkům podáváme bramborovou přílohu a mangovou omáčku.
Víáce receptů na řízky najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 23.