Vanilkový cheesecake

POTŘEBUJETE: 500 g ricotty 500 g sýru Philadephia 250 g másla 300 g bebe sušenek 200 g třtinového cukru 1 vanilkový lusk 3 vejce 150 g zakysané smetany
Na přeliv: 500 g malin 50 – 100 g třtinového cukru
Sušenky rozdrtíme a přimícháme rozpuštěné máslo. Směsí vyložíme dortovou formu a dáme na 20 minut do trouby vyhřáté na 200 ºC. Do mísy přemístíme ricottu, Philadelphii, cukr, dřeň z vanilkového lusku a vejce a vše důkladně promícháme, až vznikne hladká směs. Upečený korpus vyjmeme, necháme chvíli vychladnout, pak na něj dáme sýrovou směs a dáme opět do trouby. Pečeme 15 minut na 180 ºC a pak dalších 45 minut na 140 ºC. Necháme vychladnout a před podáváním pomažeme zakysanou smetanou. Do hrnce dáme maliny a cukr, zahříváme, až se vše rozvaří, Omáčkou přelijeme cheesecake.
Více receptů najdete v tištěném Aha pro ženy číslo 22.