Letní ovoce: Malinový nepečený dort

POTŘEBUJETE: 200 g máslových sušenek 50 g másla 250 g malin 6 plátků želatiny 250 g polotučného tvarohu 250 ml smetany ke šlehání 380 g smetany zakysané 80 g moučkového cukru 2 hrsti malin si necháme na dozdobení
Dno dortové formy vymažeme máslem a vyložíme pečicím papírem. Sušenky rozmixujeme na drobky, přidáme na kousky pokrájené studené máslo a umixujeme drobenku. Vsypeme ji do formy, upěchujeme a dáme do ledničky. Plátky želatiny namočíme asi na 10 minut do misky se studenou vodou. Do kastrůlku dáme maliny, přidáme 2–3 lžíce vody a přivedeme k varu. Krátce povaříme, aby se plody rozpadly, poté propasírujeme přes síto, abychom se zbavili semínek. Šťávu vrátíme do kastrůlku a udržujeme teplou. Želatinu vyždímáme a vmícháme do malinové šťávy, v teplé tekutině by se měla hned rozpustit. Přelijeme do čisté misky a necháme zchladnout. Smetanu ušleháme dotuha. Tvaroh, zakysanou smetanu a cukr dáme do větší mísy a krátce prošleháme. Po částech zapracujeme ušlehanou smetanu a pak postupně za stálého míchání přilíváme maliny s želatinou. Krém nalijeme do připravené formy a uložíme do druhého dne do ledničky. Před podáváním dozdobíme malinami.
Více receptů z voce najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 24.