Letní ovoce: Malinový džem s kokosovým nádechem

POTŘEBUJETE: 500 g malin 250-300 g cukru 200-250 ml kokosového mléka 1 citron 1 vrchovatá lžička Ovocného pektinu Labeta ½ lžičky kyseliny citrónové Labeta
Nejprve si připravíme čisté skleničky o objemu 250 ml. Maliny vložíme do hrnce a podlijeme je 1–2 lžícemi vody. Na mírném ohni maliny pozvolna rozvaříme. Přidejte k nim kokosové mléko, cukr a šťávu z citrónu. Pektin promícháme s lžící cukru a přidáme k malinové směsi a dobře mícháme, ať se pektin rozpustí. Nakonec vmícháme kyselinu citrónovou, a ještě pár minut povaříme. Ještě horký džem plníme do čistých a suchých skleniček, důkladně uzavřeme a otočíme dnem vzhůru, cca na 15 minut.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 24.