Letní ovoce: Malinový džem s limetkou

POTŘEBUJETE: 1 kg malin 350-400 g cukru Šťáva z jedné limetky 10 g ovocného (citrusového) pektinu Labeta
Maliny smícháme s cukrem a 24 hodin necháme macerovat v lednici. Následující den si připravíme sklenice, které dobře umyjeme v horké vodě a dáme sterilovat do trouby vyhřáté na 100 °C. Maliny s cukrem přivedeme k varu, případnou vznikající pěnu sbíráme, aby džem zůstal čirý. Po pár minutách varu přidáme šťávu z limetky, pektin smíchaný s trochou cukru, dobře promícháme a krátce 3-5 minut povaříme. Na zkoušku pak kápneme trochu džemu na talířek a pokud džem nestéká z talířku, plníme ho do horkých sklenic, které uzavřeme a postavíme dnem vzhůru až do vychladnutí.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 24.