Řízek je klasika: Bylinkový s pomerančovým dipem
POTŘEBUJETE: 600 – 700 g kuřecích prsou 3 vejce 200 g kukuřičné strouhanky s lupínky 200 g rýžové mouky 1 velký pomeranč 4 snítky tymiánu 1 hrst hladkolisté petržele 1 svazek pažitky 250 g polotučného tvarohu ve vaničce slunečnicový olej sůl mletý pepř
Maso očistíme a nakrájíme na malé řízečky. Osolíme a opepříme. Bylinky nasekáme a rozdělíme na polovinu. Pomeranč vymačkáme. Jednu polovinu bylinek smícháme s tvarohem a 8 lžícemi pomerančové šťávy. Osolíme, opepříme a mícháme, dokud nevznikne hladký dip. Dáme vychladit do lednice. Zbytek pomerančové šťávy smícháme ve větší míse s bylinkami, směs vetřeme do masa a necháme hodinu marinovat v lednici. Pak maso obalíme v rýžové mouce, v rozšlehaných a osolených vejcích a nakonec v kukuřičné strouhance. Plech vyložený pečicím papírem potřeme olejem, vyskládáme obalené maso a také je zlehka potřeme olejem. Dáme péct do trouby vyhřáté na 200 ºC na 35 – 45 minut podle velikosti masa. V průběhu pečení maso otočíme. Podáváme s pomerančovým dipem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 23.