Bezlepkové: Ořechový chlebíček

POTŘEBUJETE: 190 g Mix C - Mix Pâtisserie, 4 vejce, špetka soli, 90-120 ml medu,115 g másla, 200 g bílého jogurtu, 1 čajová lžička kypřicího prášku, 200 g mletých vlašských ořechů
Na dokončení:100 g 70% čokolády, 1 čajová lžička kokosového oleje, podle potřeby půlky vlašských ořechů na ozdobu
Troubu předehřejte na 170 °C. Formu na biskupský chlebíček vymažte olejem a vysypejte troškou mouky Mix C. Do jedné mísy dejte bílky se špetkou soli a vyšlehejte tuhý sníh. Ve druhé míse šlehejte žloutky s medem či cukrem do pěny. Máslo rozpusťte a nechte vychladnout. Poté ho spolu s jogurtem vmíchejte do žloutků. Do třetí misky prosejte mouku Mix C s práškem do pečiva a promíchejte spolu s ořechy. Sypkou směs vmíchejte k tekuté směsi. Nakonec ručně a velmi opatrně (aby vám nespadnul) vmíchejte sníh. Těsto nalijte do formy, uhlaďte a pečte 50–60 minut. Pro jistotu vyzkoušejte špejlí, jestli už je hotovo. Upečený chlebíček opatrně vyklopte z formy a nechte vychladnout.
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a kokosový olej. Promíchejte a přelijte přes chlebíček. Pokud by se vám čokoláda zdála příliš řídká, můžete ji na chvíli dát do lednice a průběžně míchat, aby trochu ztuhla. Nakonec chlebíček na povrchu ozdobte vlašskými ořechy a nechejte ztuhnout Chlebíček vydrží tři až čtyři dny v pokojové teplotě.
Více receptů bez lepku najdete na https://www.schaer.com/cs-cz/r/