Chalupářské recepty: Fazolová polévka

POTŘEBUJETE: 600 g vařených nebo konzervovaných fazolí 1 l zeleninového vývaru 80 g slaniny 1 hrst čerstvé majoránky 1 cibuli 1 stroužek česneku 2 lžíce olivového oleje 1 lžíci vinného octa sůl mletý pepř
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, nakrájíme také slaninu. V hrnci rozehřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme česnek se slaninou a ještě 2 minuty restujeme. Fazole buď uvaříme doměkka, nebo vysypeme z plechovky přímo do hrnce a pak vlijeme vývar. Ochutíme nasekanou majoránkou, vinným octem, solí a pepřem. Vše přivedeme k varu, polévku rozmixujeme, a ještě na cca 10 minut, aby se chutě propojily. Podáváme zakápnuté olivovým olejem, dozdobené fazolemi a majoránkou.
Více receptů najdete v tištěém Aha! pro ženy číslo 19.