Bezlepkové: Jablečnoskořicové rolky
POTŘEBUJETE: 12 - 16 plátků bezlepkového chleba Pan Blanco, 50 g třtinového cukru, 50 g másla,1 čajová lžička skořice
Na náplň: 2 jablka, 80 ml voday, polévková lžíce citronové šťávy, 30 g rozinek, 30 g mletých vlašských ořechů, 1 polévková lžíce třtinového cukru, 1 čajová lžička kukuřičného škrobu, 1 čajová lžička skořice
Jablka si oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Na pánev si dáme vodu, citrónovou šťávu, lžíci třtinového cukru, škrob a lžičku skořice. Přidáme i nakrájená jablka a dáme na plotnu. Jablka dusíme do té chvíle, než se nám tekutina zredukuje a jablka změknou. Mezitím si ořízneme se všech stran všech stran chléb a rozválíme ho válečkem, aby nám vznikla placka. V misce si smícháme třtinový cukr a lžičku skořice. Hotovou jablečnou směs necháme vychladnout. Rozválený chléb naplníme touto směsí a zarolujeme. Rolky spíchneme dvěma párátky, potřeme ze všech stran máslem a pomocí lžíce každou rolku posypeme ze všech stran cukrem se skořicí. Hotové rolky naskládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme cca 15 minut na 175 stupňů.
VÍCE RECEPTŮ NAJDETE NA: https://www.schaer.com/cs-cz/r/