Hrníčkové moučníky: Tvarohový koláč s drobenkou
Tvarohový koláč s drobenkou POTŘEBUJETE: 2 ½ hrnku polohrubé mouky sůl 2 lžíce moučkového cukru 1 kostku droždí ¼ hrnku mléka 1 lžičku krupicového cukru 4 lžíce oleje 1 žloutek 1 vejce 2 balení měkkého tvarohu 1 sáček vanilkového cukru 2 hrsti rozinek tuk na plech
Na drobenku: 1 lžíci másla 1 lžíci moučkového cukru 4 lžíce hrubé mouky
Prosetou mouku smícháme se špetkou soli a moučkovým cukrem. Droždí a krupicový cukr rozmícháme ve vlažném mléce. Necháme vzejít kvásek, pak ho vlijeme do mouky, přidáme olej a žloutek. Vypracujeme hladké těsto, rozválíme ho, dáme ho na vymazaný plech a roztáhneme do kraje. Tvaroh rozmícháme se žloutkem a vanilkovým cukrem. Přidáme sníh z bílku a rozinky. Náplň rozetřeme na těsto. Z uvedených surovin vypracujeme drobenku, posypeme jí tvarohovou náplň a koláč dáme do trouby vyhřáté na 200 ºC. Pečeme 20 minut.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 18.