Hrníčkové moučníky: Jahodový koláč

POTŘEBUJETE: 1 kelímek bílého jogurtu (150 ml) 2 hrnky polohrubé mouky ½ hrnku cukru krupice ¼ hrnku oleje 2 hrnky jahod 2 vejce 1 kypřicí prášek 1 vanilkový cukr 100 g bílé čokolády máslo a mouku na formu
Jogurt, cukr, vanilkový cukr a vajíčka smícháme a ušleháme dohladka. Do směsi přidáme mouku, olej a prášek do pečiva a pořádně promícháme. Přidáme na malé kousky nasekanou bílou čokoládu. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy, naskládáme na ně jahody. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 35 minut.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 18.