Hrníčkové moučníky: Čokoládový dort
POTŘEBUJETE: 1 máslo 300 g čokolády (70 % kakaa) 2 lžíce holandského kakaa ½ hrnku mléka 5 vajec 1 hrnek cukru krupice ½ hrnku třtinového cukru 1 hrnek hladké mouky tuk na formu
Máslo a čokoládu dáme v kastrůlku na střední stupeň a promícháváme, až se rozpustí a vznikne hladká směs. Vmícháme do ní kakao a mléko. Dáme stranou trochu vychladnout. Vejce a oba druhy cukru šleháme v robotu při vysoké rychlosti 10 až 12 minut, až bude směs hustá, světlá a krémovitá. K vejcím pak zlehka vmícháme čokoládovou směs, jen aby se oboje spojilo. Snížíme rychlost a zašleháme mouku. Formu o průměru 22 cm lehce vymažeme a vyložíme pečicím papírem. Vlijeme těsto a vložíme do trouby vyhřáté na 160 ºC, pečeme hodinu až hodinu a čtvrt, až zpevní. Dort necháme ve formě vychladnout.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 18.