Bezlepkové: Jahodové knedlíky

POTŘEBUJETE: 150 g bezlepkové mouky Mehl Farine, 200 g tvarohu,1 polévková lžíce másla,1 žloutek, 1 špetka soli, 10 - 12 jahod
Tvaroh si necháme překapat přes jemné plátno, aby byl hustší (potřebujeme 200 g již překapaného tvarohu). Mouku vsypeme na vál, doprostřed dáme tvaroh, máslo, žloutek a špetku soli. Vypracujeme hladké těsto. Těsto si rozdělíme na cca 10–12 dílů a naplníme jahodami. Hotové knedlíky vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou.
TIP: Hotové jahodové knedlíky podáváme se zakysanou smetanou, moučkovým cukrem, čerstvými jahodami a mátou.
Více receptů bez lepku najdete na https://www.schaer.com/cs-cz/r/