Chalupářské recepty: Fazole s klobáskami

POTŘEBUJETE: 300 g bílých klobásek olivový olej 1 cibuli 2 stroužky česneku 400 g bílých fazolí v plechovce 800 g rajčat v plechovce sůl pepř třtinový cukr čerstvá petrželka
Ve velké hluboké pánvi rozehřejeme lžíci oleje a ze všech stran na něm pečeme klobásky, cca 5 – 6 minut. Poté je přendáme na talíř. V tuku, který pustily, restujeme asi 5 minut cibuli nakrájenou na hrubo, na poslední minutu přidáme nadrcený česnek. Následně vsypeme scezené a propláchnuté fazole a rajčata i se šťávou. Podle chuti osolíme a opepříme a ještě osladíme lžící cukru. Do pánve vrátíme klobásky, přikryjeme poklicí, a jakmile se směs začne vařit, odklopíme a teplotu stáhneme na minimum. Necháme probublávat přibližně 25 minut, aby omáčka zhoustla. Na talíři posypeme nasekanou petrželkou, můžeme podávat s opečenou bagetou nebo čerstvým chlebem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 19.