Chalupářské recepty: Koleno pečené na zelí

POTŘEBUJETE: 2 vepřová kolena 3 velké cibule 1 středně velký česnek ½ hrsti soli ½ hrsti kmínu 500 g kysaného zelí 200 ml vody
Cibule oloupeme a nakrájíme nahrubo, česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Půlku cibule dáme na dno pekáčku. Kolena nařízneme několikrát z obou stran a do zářezů vsuneme plátky česneku. Kolena položíme do pekáčku na cibuli a posypeme solí, kmínem a zbytkem cibule a zbytkem česneku. Zalijeme vodou a přiklopíme. Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C asi hodinu a 40 minut. Potom víko sundáme a pečeme dalších 40 minut. Potom pekáček vyndáme z trouby, kolena vyndáme ven a na dno pekáčku naložíme vymačkané kysané zelí. Na zelí položíme kolena, která ale otočíme, a bez přiklopení pečeme dalších 40 minut. Podáváme s houskovým či bramborovým knedlíkem, vařenými bramborami nebo jen s chlebem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 19.