Chalupářské recepty: Rychlé špagety pro dva

POTŘEBUJETE: 300 g špaget 2 cibule 4 stroužky česneku 20 cherry rajčátek 1 hrst čerstvé bazalky sůl pepř olivový olej 500 – 700 ml vody 100 g strouhaného parmazánu
Do dostatečně velkého hrnce dáme špagety (měly by se do něj pohodlně vejít), cibuli nasekanou najemno a česnek nakrájený na tenké plátky. Dále také omytá a rozpůlený cherry rajčátka, polovinu nasekané bazalky, lžičku soli a pepř dle chuti. Vše zakápneme třemi lžícemi olivového oleje, promícháme a zalijeme půl litrem horké vody. Přivedeme k varu, poté teplotu snížíme na polovinu a každou minutu promícháme, aby se těstoviny neslepily. Pokud je vody málo, průběžně přidáváme, ale s mírou, ve výsledku by měly být těstoviny al dente a na dně hrnce by mělo zbývat jen trochu tekutiny. Úplně na závěr přidáme polovinu parmazánu a zamícháme, vytvoří se krémová omáčka. Při servírování posypeme sýrem a přidáme i bazalku.
Více receptů njadete v tištěném Aha! pro ženy číslo 19.