Chalupářské recepty: Hovězí burgery s pažitkovým dipem

POTŘEBUJETE: 500 g mletého hovězího masa 4 pita chleby 1 cibuli 100 g nakládané řepy 50 g rukoly olivový olej sůl pepř 4 lžíce zakysané smetany 2 lžíce nasekané pažitky
Maso dáme do mísy, osolíme a opepříme a důkladně rukama prohněteme. Pak hmotu rozdělíme na čtvrtiny a vytvarujeme burgery. Nakládanou řepu nakrájíme na plátky, zakysanou smetanu smícháme s pažitkou a mírně osolíme. Rozehřejeme gril a burgery potřeme olivovým olejem a grilujeme z obou stran 5 – 6 minut po každé straně, dokud nebudou dobře propečené. Chleby také potřeme olejem a ogrilujeme dokřupava. Pak začněte vrstvit burgery. Na každý chleba dáme čtvrtinu rukoly, grilovaný burger, na něj plátky řepy a kolečka cibule a navrch kopeček dipu ze zakysané smetany smíchané s pažitkou. Posypeme solí, pepřem, nasekanou pažitkou a podávejte.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 19.