UVAŘTE SI JAKO V ZAHRANIČÍ: Od polévek pod dezerty!

* Chorvatsko * Řecko * Itálie * Francie * Španělsko * Bulharsko a Turecko * Slovensko a Maďarsko
Doba letních dovolených je tu! Ne každý se ale letos chce nebo může podívat do zahraničí, a tak stráví volné dny u nás. Koneckonců v Česku je krásně! To ale neznamená, že nemůžeme vyrazit za hranice všedních dnů alespoň v kuchyni. Vydejte se po Evropě a uvařte si nejlepší pokrmy, které se připravují v Itálii, Francii, Řecku, Chorvatsku nebo Španělsku. Nebo zavítejte prostřednictvím našich receptů na Slovensko, do Maďarska, Bulharska či Turecka. Obohatíte svůj jídelníček a užijete si možná víc než v zahraniční restauraci či hotelu. Jídla totiž připravíte s láskou, a o to také jde. Krásné léto a dobrou chuť!
Základ jsou suroviny
Evropská kuchyně je souhrnné označení pro styly vaření, které jsou typické pro země starého kontinentu. I když se stát od státu trochu liší, jsou zde styčné body, které mají různé země totožné nebo velmi podobné. Na podobné pokrmy můžeme narazit v zemích Středomoří, nebo na Balkáně či třeba na severu Evropy, často se liší jen názvem nebo v detailech. Co však platí všeobecně? Při vaření jednotlivých kuchyní se snažte skutečně držet receptu. Také suroviny používejte tak, jak jsou předepsány. Pokud chcete opravdu ochutnat typické italské, španělské nebo třeba turecké jídlo, nemůžete používat náhražky. Takže žádné tiramisu z pomazánkového másla a podobně. U surovin si dejte pozor na kvalitu, například u ovoce, zeleniny nebo třeba olivového oleje. Dopřejte si k jídlu i typické nápoje pro danou oblast, ať je zážitek opravdu dokonalý.
Recepty najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 26, které vychází právě dnes!