Moučníky ze zeleniny: Tradiční mrkvový dort
POTŘEBUJETE: 2 hrnky bio třtinového cukru, 2 hrnky polohrubé mouky v bio kvalitě, 8 bio mrkví, 4 bio vejce, 1 hrnek nasekaných bio vlašských ořechů, 1 ¼ hrnku bio rostlinného oleje, 2 lžičky bio javorového sirupu, 1lžíci bio medu, 2 lžičky jedlé sody, 2 lžičky bio kypřicího prášku, ½ lžičky soli, 2 lžičky bio mleté́ skořice
Na krém: 500 g bio čerstvého smetanového sýru, 1 hrnek bio třtinového cukru, 2 lžíce bio másla, 1 lžičku bio javorového sirupu, šťávu z 1 bio citronu
Do jedné mísy dáme postupně vejce, cukr, med a javorový́ sirup. Vše dobře promícháme. Ve druhé míse smícháme suché přísady, které postupně vmícháme k první směsi. Nakonec přidáme olej, nastrouhanou mrkev a oříšky. Hotové těsto vložíme do vymazané formy. Pečeme na 175 °C asi hodinu. Mezitím si připravíme krém vymícháním uvedených surovin. Upečený dort necháme vychladnout, podélně rozkrojíme a slepíme krémem. Zbylý krém použijeme na povrch i na boky dortu.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 25.