Moučníky ze zeleniny: Dýňový páj
POTŘEBUJETE: 250 g hladké mouky, 1 vejce, 125 g změklého másla, 125 g moučkového cukru
Na krém: 450 g dýně Hokkaidó, 200 g smetany ke šlehání, 6 lžic medu, 125 g měkkého tvarohu, 1 lžičku mleté skořice, 1 lžičku mletého zázvoru, 3 vejce
Do mísy dáme máslo, přidáme vejce, mouku a nakonec moučkový cukr. Zpracujeme tuhé těsto. Na chvíli ho dáme do lednice a pak hod dáme do formy. Ze zbytků můžeme vytvarovat mřížku nebo lístečky. Dýni vydlabeme, nakrájíme, dáme ji do hrnce, podlijeme trochou vody a povaříme doměkka. Voda by se měla vyvařit. Přilijeme smetanu, přidáme tvaroh, skořici a zázvor. Pak vmícháme vejce a med. Vše důkladně rozmixujeme, nalijeme na korpus a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 30 minut. Lístečky položíme na koláč cca po 10 minutách.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 25.