Voňavé zavařování: Rebarborový džem se zázvorem
POTŘEBUJETE: 500 g rebarbory, 200 g třtinového cukru, 1 vrchovatou lžičku Ovocného pektinu Labeta, šťávu z 1 citronu, 2 cm kořene nebo 1 lžičku sušeného zázvoru
Stonky rebarbory očistíme, nakrájíme na menší kousky. Vložíme je do hrnce, podlijeme lžící vody a přidáme cukr. Na mírném plameni pozvolna vaříme doměkka. Nakonec přidáme vymačkanou šťávu z citronu, nastrouhaný nebo sušený zázvor a pektin rozmíchaný se lžící cukru. Povaříme společně ještě dalších pět minut. Horký džem plníme do čistých a suchých sklenic. Uzavřeme a otočíme dnem vzhůru, nebo je ještě zavaříme v hrnci s vodou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 24.