Uvařeno do 30 minut: Krémové těstoviny s lososem

POTŘEBUJTE: 50 g bílé cibule, 3 stroužky česneku, 50 g sušených rajčat v oleji (scezených), 400 g filetů z lososa bez kůže, 260 g celozrnných pšeničných těstovin, (penne) 1 lžičku mleté sladké papriky, 100 ml rýžové smetany, sůl a pepř
Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. Mezitím si najemno nakrájíme cibuli, česnek, sušená rajčata a lososí filety na menší kousky o velikosti cca 1,5 cm. Nepřilnavou pánev nasucho rozpálíme na středním plameni, dáme do ní směs cibule, česneku a rajčat. Opékáme 2 minuty. Následně přidáme nakrájeného lososa a opékáme další 3 minuty. Poté do pánve přidáme mletou papriku a rýžovou smetanu, naběračkou z hrnce s vařícími se těstovinami odebereme cca 150 ml vroucí vody a přelijeme ji do pánve s lososem. Obsah pánve necháme vařit cca 4 – 5 minut na středním plameni. Osolíme, opepříme a vypneme plamen. Těstoviny scedíme a nasypeme do pánve s lososem. Poté celý obsah pánve důkladně promícháme a podáváme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 23.