Uvařeno do 30 minut: Krůtí saag

POTŘEBUJETE: 600 g krůtích prsou, 2 stroužky česneku, 30 g čerstvého zázvoru, 80 g bílé cibule, 1 lžičku mletého chilli, 1 lžičku mleté kurkumy, 1 lžičku mletého římského kmínu, 2 lžíce olivového oleje, 100 g červené čočky, 400 g loupaných krájených rajčat z plechovky, 200 ml vody, 200 g baby špenátu, 200 g zakysané smetany (12 % tuku), sůl a pepř
Maso nakrájíme na menší kostky o velikosti cca 2 cm, přidáme nasekaný česnek, nakrájený zázvor a cibuli. Ochutíme kořením a důkladně promícháme. Ve větším hrnci rozehřejeme olej, okořeněnou směs na něm za stálého míchání opékáme 2 – 3 minuty na vysokém plameni. Přidáme čočku, rajčata, vodu, sůl a pepř, ztlumíme plamen, hrnec přiklopíme pokličkou a vaříme 8 – 10 minut do změknutí čočky. Po uvedené době do hrnce přidáme špenát, promícháme a vše ještě minutu povaříme. Podle chuti dosolíme a servírujeme se zakysanou smetanou. Podáváme s chlebem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 23.