Uvařeno do 30 minut: Bramborovo-cuketová polévka
POTŘEBUJETE: 15 g másla, 1 lžíci olivového oleje, 120 g nahrubo nakrájené bílé cibule, 300 g brambor varného typu B, 650 ml zeleninového vývaru, 1 lžíci sušeného rozmarýnu, 300 g zelené cukety, 150 ml smetany na vaření (12 % tuku), sůl
V hrnci si rozehřejeme máslo a lžíci olivového oleje, opečeme na něm cibuli, pak přidáme oloupané a nakrájené brambory a společně opékáme další 2 – 3 minuty. Zalijeme vývarem a přidáme rozmarýn a sůl. Hrnec přiklopíme pokličkou a vaříme na mírném plameni 12 – 15 minut. Pak přidáme na kostičky nakrájenou cuketu, smetanu a povaříme 4 – 5 minut. Pak polévku rozmixujeme dohladka. Polévku podáváme pokapanou olivovým olejem s čerstvými bylinkami nebo plátky cukety.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 23.