Uvařeno do 30 minut: Květáková polévka
POTŘEBUJETE: 2 lžíce olivového oleje, 50 g nahrubo nakrájené bílé cibule, 500 g růžiček květáku, 250 g brambor varného typu B, 900 ml zeleninového vývaru, ½ lžičky mletého muškátového oříšku, 100 ml rýžové smetany (maximálně 12 % tuku), sůl a pepř
Ve větším hrnci rozehřejeme olej. Opečeme na něm nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme růžičky květáku a oloupané, na kostičky nakrájené brambory. Vše společně opékáme 3 – 4 minuty. Pak přilijeme vývar, hrnec přiklopíme pokličkou a vše vaříme na středním plameni 12 – 15 minut. Jakmile jsou brambory měkké, vypneme plamen a polévku ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Pomocí tyčového mixéru směs rozmixujeme do hladkého krému. Poté do hrnce přilijeme smetanu a ještě jednou směs krátce promixujeme. Polévku podáváme pokapanou olivovým olejem, s bylinkami a krutony.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 23.