Voňavé zavařování: Broskvový džem s rozmarýnem
POTŘEBUJETE: 1,3 kg vypeckovaných a oloupaných broskví, 80 ml citronové šťávy, 800 – 900 g krupicového cukru, 4 velké snítky rozmarýnu
Vypeckované a oloupané broskve pokrájíme na kousky, dáme do mísy s citronovou šťávou, cukrem a rozmarýnem. Necháme je pak aspoň 4 hodiny odstát, cukr se úplně rozpustí. Pak dáme vařit na 15 minut, až šťáva začne houstnout. Rozmarýn vyjmeme, sebereme pěnu a asi dvě třetiny broskví rozšťoucháme. Džem dáme do sterilizovaných skleniček, zavíčkujeme a otočíme víčkem dolů. Pro delší uchovávání zavařujeme 5 minut v hrnci s vodou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 24.