Letní zelenina: Plněná paprika zapečená se sýrem

POTŘEBUJETE: 8 žluté nebo červené papriky, 500 g mletého hovězího masa, sůl, 3 stroužky česneku, pepř, provensálské koření, 2 vejce, 100 g nastrouhaného sýru, strouhanku, 500 ml vývaru
Papriku se silnou stěnou podélně překrojíme, vybereme jádřince a žíly. Připravíme si masovou směs. Mleté hovězí maso smícháme se solí, prolisovaným česnekem, černým mletým pepřem, provensálským kořením a vejcem. Podle chuti přidáme strouhanku a směsí naplníme poloviny paprik. Podlijeme vývarem a při teplotě 200 °C pečeme asi 25 minut. Posypeme strouhaným sýrem a zapékáme ještě 5 – 8 minut. Podáváme s pečivem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 22.