Letní ovoce: Třešňový koláč

POTŘEBUJETE: 250 g mandlové mouky, 150 g jemně strouhaného kokosu, 2 lžičky prášku do pečiva, 4 vejce, 3 lžíce kokosového oleje, 5 lžic rostlinného sirupu, 300 g třešní, máslo a mouka na vymazání
V míse promícháme mandlovou mouku, kokos a prášek do pečiva. Ke směsi pak přidáme rozšlehané žloutky smíchané s kokosovým olejem a rostlinným sirupem. Z bílku vyšleháme sníh a opatrně ho zapracujeme do těsta. Třešně omyjeme, vypeckujeme a rozdělíme na poloviny. Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a navrch vyskládáme ovoce. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 40 minut, do zezlátnutí.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 22.