Letní ovoce: Kachna s broskvemi

POTŘEBUJETE: 1 střední kachnu, sůl, 2 lžíce medu, 150 ml bílého vína, 5 zralých broskví, 30 g cukru krupice, 50 g másla, 40 ml broskvové vodky
Kachnu očistíme, opláchneme a dobře usušíme papírovou utěrkou. Dáme ji do vymazaného pekáče a zvenku i zevnitř ji prosolíme a potřeme směsí medu a dvou lžic bílého vína. Asi 30 minut ji necháme odpočívat v chladu. Poté ji podlijeme trochou vody a zakrytou pečeme v troubě předehřáté na 180 °C. Po 20 minutách ji odkryjeme, snížíme teplotu na 130 °C a pozvolna ji necháme péct. Průběžně ji přeléváme výpekem, podle potřeby i horkou vodou. Broskve omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi necháme roztavit cukr, odstavíme ho a přimícháme víno a máslo. Mícháme, dokud se vše nerozpustí, pak přidáme broskve a vodku a promícháme. Až bude kachna měkká, naporcujeme ji a společně s ovocnou směsí včetně nálevu dáme do trouby. Společně dopečeme při 180 °C dozlatova. Podáváme s rýží, případně bramborami.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 22.