Letní ovoce: Jahodový sirup s mátou

POTŘEBUJETE: 500 g očištěných jahod, 100 ml vody ,1 hrst lístků máty, 1 balení Cukru na sirup Dr. Oetker
Očištěné a pokrájené jahody vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme lístky máty. Přivedeme k varu a za stálého míchání asi 5 minut povaříme. Odstavíme a necháme zchladnout. Poté přidáme cukr na sirup a uložíme přes noc do chladničky. Druhý den propasírujeme přes sítko, sirup přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Odebereme případnou pěnu a horký sirup nalijeme do sterilních a nahřátých lahví. Uzavřeme pečlivě víčkem a asi na 20 minut je dáme naležato.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 22.