Zkusme to s chřestem - Hřbet z tresky v pancettě
POTŘEBUJETE: 4 hřbety z tresky, 3 lžíce nasekaných čerstvých bylinek ( petržel, bazalku, oregano), 2 stroužky česneku, tenké plátky pancetty (množství dle potřeby) 8 křepelčích vajec, 100 g fava fazolí, 16 ks zeleného a bílého chřestu, 200 g brambor 400 g celeru, 200 ml smetany, 100 ml mléka, 25 g másla, sůl
Hřbet z tresky bez kostí a bez kůže lehce osolíme, zasypeme nasekanými bylinkami a potřeme trochou česneku. Takto připravený hřbet zabalíme do tenkých plátků pancetty a pečeme v troubě na 185 °C dle potřeby. Křepelčí vejce vaříme po dobu 3 minut. Brambory a celer uvaříme v lehce osolené vodě, scedíme a rozmixujeme do hladké kaše. Přidáme smetanu, mléko a máslo. Fava fazole a chřest oloupeme. Chřest spaříme ve vroucí vodě cca 2 minuty a zchladíme ho ve studené vodě. Před podáváním ho zprudka opečeme na rozpálené pánvi a ke konci přidáme lžíci másla. Dochutíme solí a pepřem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 21.