Zkusme to s chřestem - Salát s pěnou z kozího sýru

POTŘEBUJETE: zelený a bílý chřest, 150 g čerstvého kozího sýra, 450 ml smetany, 2 plátky želatiny, 150 ml balzamikového octa, 50 g medu, mix salátů, olivový olej
Chřest oloupeme a spaříme v osolené vroucí vodě cca 2 minuty a poté ho vložíme do studené vody. Kozí sýr s trochou smetany zahřejeme v rendlíku a rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme namočenou změklou plátkovou želatinu a trochu osolíme. Do lehce vychladlé směsi vmícháme našlehanou smetanu. Pozor, nesmí být přešlehaná! Hotovou pěnu formujeme do zvolené formy vyložené potravinářskou folií. Pěnu necháme přes noc ztuhnout v chladničce. Balzamikový ocet, med a cukr svaříme v rendlíčku do konzistence sirupu. Chřest nakrájíme na libovolné kousky, které smícháme s olivovým olejem a listy salátu.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 21.