Voňavé domácí pečivo: Rohlíky plněné šunkou a sýrem
POTŘEBUJETE: 300 g špaldové mouky, 200 g pšeničné hladké mouky, 1 kostku droždí, 250 ml vlažné vody, sůl cukr, 200 g šunky, 200 g sýra, máslo, kmín
Mouky nasypeme do mísy a uděláme důlek. Do něj nalijeme trochu vody, přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek, poté přimícháme zbytek surovin a vypracujeme tužší těsto, které dáme kynout do tepla na 30 –40 minut. Těsto rozdělíme na 2 díly, každý rozválíme do kruhu a nakrájíme na 8 trojúhelníků. Poklademe šunkou a sýrem, stočíme, postříkáme vodou, posypeme kmínem a necháme ještě 20 minut kynout na plechu s pečicím papírem. Mezitím si rozpálíme troubu na 250 ºC a vložíme do ní kastrůlek s vodou. Rohlíky pečeme 10 minut. Ještě horké potřeme rozpuštěným máslem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 20.