Voňavé domácí pečivo: Křupavé houstičky

POTŘEBUJETE: 50 g másla, 220 ml vlažného mléka, 1 lžičku cukru, 1 lžičku soli, 20 g kvasnic, 1 vejce, 250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, kmín, hrubou sůl a mák na posypání
Smícháme vlažné mléko, cukr a kvasnice a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme obě mouky, přidáme rozpuštěné máslo (asi lžíci si schováme), sůl a žloutek a vzešlý kvásek. Ze všech ingrediencí pak uhněteme tužší těsto. Mísu vymažeme zbylým máslem, těsto do ní dáme a necháme pod utěrkou hodinu a půl kynout v teple. Nakynuté těsto zlehka propracujeme na nepomoučené pracovní ploše, rozdělíme zhruba na 12 stejně velkých kousků, ty pak rozdělíme na 3 části a spleteme do housek. Klademe je na plech s pečicím papírem, potřeme je bílkem a posypeme kmínem, solí nebo mákem. V troubě vyhřáté na 200 ºC pečeme 12 –15 minut dozlatova.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 20.
Podívejte se jak na rohlíčky podle pana Cuketky!