Zkusme to s chřestem - Teplý salát s pošírovaným vejcem

POTŘEBUJETE: 32 ks zeleného chřestu, 4 vejce , 60 g piniových oříšků, 12 plátků pancetty, 4 lžíce nasekané plocholisté petržele, 50 g másl,a 1 vaničku řeřichy, sůl
Oloupaný chřest spaříme ve vroucí vodě cca 1 minutu a poté ho vložíme do studené vody. Pancettu upečeme v troubě na pečícím papíru dozlatova. Mezitím vaříme vejce po dobu 5 minut. Spařený chřest a pinie zprudka opečeme na pánvi dozlatova. Ke konci přidáme máslo a nasekanou petrželku. Naservírovaný salát posypeme řeřichou. Můžeme podávat s bramborovou kaší.
Tip: K pokrmům z chřestu se hodí víno. „Ke chřestu bych volil jemná a svěží vína s tóny citrusů, zeleného ovoce, květin nebo bylinek. K tomuto receptu bych doporučil Rulandské bílé Pavlov 2018 pozdní sběr,“ říká sommelier Petr Mašek.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 21.