Letní ovoce: Tofu knedlíky s meruňkami
POTŘEBUJETE: 300 g meruněk, 1 balení tofu natural, 2 lžíce oleje, 150 g špaldové mouky, 1 vejce, sůl, dětskou krupičku, 1 lžíci másla, hrst ovesných vloček, rostlinný sirup
Meruňky omyjeme, opatrně rozdělíme na půl a necháme dobře usušit. V misce umixujeme tofu a olej dohladka, přidáme mouku, vejce a špetku soli, podle potřeby zahustíme krupičkou. Dobře promícháme a vypracujeme v pevné, ale vláčné těsto, které necháme chvilku odpočinout. Potom ho vytvarujeme do válečku, ze kterého odkrajujeme dílky, které lehce zploštíme a zabalíme do něj meruňky. Vytvarované knedlíky vkládáme do vroucí vody a vaříme 10 – 12 minut. Mezitím si na pánvi necháme rozpustit máslo, krátce na něm orestujeme vločky. Knedlíky při servírování posypeme vločkami a pokapeme rostlinným sirupem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 22.