Teplé saláty pro zahřátí: Lilkový s jogurtovým dresinkem

POTŘEBUJETE: 2 střední lilky, 2 menší červené cibule, 2 lžičky olivového oleje, 160 g zelené čočky, 700 ml vody, sůl, mletý pepř
Na dresink: 400 g řeckého jogurtu, 40 g bílého tahini, 4 lžíce citronové šťávy, 4 stroužky česneku
Lilky omyjeme a nakrájíme na přibližně 2 cm velké kostky. Červené cibule oloupeme a nakrájíme na širší plátky. Obojí dáme do pekáče s pečicím papírem, pokapeme olejem a posypeme solí a pepřem. Promícháme a v předehřáté troubě na 180 °C pečeme 25 – 30 minut. Zelenou čočku uvaříme dle návodu na balení.
Mezitím připravíme dresink: do mixéru dáme řecký jogurt, tahini, citronovou šťávu, česnek, sůl a pepř a vše rozmixujeme dohladka. Čočku smícháme s pečenou cibulí a lilkem a přelijeme dresinkem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 38.