Hovězí špíz s kaparovou majonézou
POTŘEBUJETE: 1 cibuli, 1 nakládanou okurku, 2 lžíce kaparů, 2 sardelové řezy, ½ svazku petrželky, 1 žloutek, 1 lžičku hořčice, 200 ml olivového oleje, 2 lžičky citronové šťávy, sůl, mletý pepř, 400 g hovězí svíčkové, 4 jarní cibulky, 1 cuketu, 1 lilek, 4 stroužky česneku
Cibuli oloupeme, spolu s okurkou, kapary, sardelemi a petrželkou nasekáme najemno. Rozšleháme žloutek s hořčicí, po kapkách zašleháváme olej. Ochutíme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Vmícháme cibulku, okurku, kapary, sardele a petrželku. Maso nakrájíme na kostky stejně jako cuketu a lilek. Česnek rozpůlíme napříč. Střídavě napichujeme na špíz, do trochy oleje zamícháme sůl a pepř a špízy jím potřeme. Grilujeme za stálého otáčení 10 – 15 minut.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 37.