Teplé saláty pro zahřátí: Kuřecí s dýní a kapustou
POTŘEBUJETE: 50 g červené quinoy, 200 ml vody, ½ lžičky mleté skořice, ½ lžičky mletého římského kmínu, ½ lžičky kajenského pepře, 100 g kuřecích prsou, 1 lžičku olivového oleje, 100 g dužiny z grepu, 10 g plátkových mandlí, 10 g rozinek bez přidaného cukru, 30 g kozího sýru, 1 hrst čerstvé máty, sůl, pepř
Quinou alespoň 2× propláchneme pod studenou vodou. Dáme ji do hrnce, zalijeme vodou a osolíme, na mírném plameni vaříme 15 – 20 minut doměkka. Smícháme v misce skořici, mletý římský kmín, kajenský pepř, špetku soli a špetku pepře a ve směsi obalíme kuřecí prsa. Na pánvi vhodné do trouby rozehřejeme olej, vložíme maso a opékáme ho na středním plameni 3 minuty z jedné strany a 2 minuty ze strany druhé. Pánev i s masem přemístěte do předehřáté trouby a pečeme 10 minut při 170 °C. Nakrájíme grep na kousky, přidáme k němu mandle a rozinky, nakonec quinou. Promícháme, navrch dáme nakrájená kuřecí prsa na plátky a rozdrobíme kozí sýr, celý salát posypeme čerstvou mátou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 38.