Dary podzimu: Drobenkový koláč s jablky
POTŘEBUJETE: 300 g hladké mouky, 150 g cukru krystal, 750 g jablek, 100 g másla, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce cukru moučka, tuk a strouhanku na vymazání a vysypání formy
Mouku prosejeme s práškem do pečiva, přidáme vejce, cukr, máslo a vypracujeme drobenku. Dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a naplníme polovinou drobenkového těsta. Dobře přitlačíme, a to až po horní okraj formy. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme a odstraníme jádřince. Rozkrájíme je na plátky a rovnoměrně rozložíme na korpus. Navrch nasypeme zbylou drobenku a poprášíme ji lžící moučkového cukru. Pečeme cca 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 39.