Teplé saláty pro zahřátí: Cizrnový se sušenými rajčaty
POTŘEBUJETE: 400 g mrkve, 280 g předvařené cizrny, 2 lžičky mletého římského kmínu, 2 lžičky sušeného oregana, 2 lžičky olivového oleje, 200 g červeného dubového salátu, 100 g rukoly, 320 g uvařené černé čočky, 20 sušených rajčat v oleji, sůl, pepř
Na zálivku: 4 lžíce citronové šťávy, 4 lžičky jablečného octa, 4 lžičky medu
Menší plech vyložíme pečicím papírem. Mrkev nakrájíme na klínky o velikosti cca 2 cm, dáme ji na plech, přidáme k ní předvařenou cizrnu a vše posypeme římským kmínem, oreganem, solí a pepřem. Následně vše přelijeme olivovým olejem a důkladně promícháme. Dáme do předehřáté trouby a pečeme 15 – 20 minut při 180 °C. Na zálivku smícháme citronovou šťávu, jablečný ocet, med, špetku soli a špetku pepře. Omyjeme salát, rozdělíme na talíře, přidáme pečenou cizrnu s mrkví, do každé porce dáme 5 sušených rajčat a navrch rukolu. Pokapeme zálivkou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 38.