Teplé saláty pro zahřátí: Čočkový s pečenou dýní
POTŘEBUJETE: 160 g černé čočky, 1 l vody, 800 g dýně hokkaidó, 2 lžičky olivového oleje, 160 g kozího sýru ,4 hrsti čerstvé máty, sůl, pepř
Na zálivku: 4 lžičky olivového oleje, 4 lžičky citronové šťávy, kůru z 2 citronů, 4 stroužky česneku
Troubu předehřejte na 200 °C. Čočku uvaříme podle návodu, na plech s pečicím papírem dáme pokrájenou dýni a pokapeme ji olejem. Posypeme solí a pepřem. Plech přemístíme do předehřáté trouby a pečeme 20 – 22 minut při 200 °C. V mezičase připravíme zálivku – v menší misce si smícháme olej, citronovou šťávu, kůru, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Uvařenou čočku slijeme, promícháme se zálivkou a rozdělte na talíře. Ke každé porci přidáme pečenou dýni a navrch rozdrobíme kozí sýr. Na závěr salát ozdobíme nasekanou mátou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 38.