Recepty z Mall TV: Pečené koleno v chytré troubě
Ingredience: 1 vepřové koleno s kostí a kůží, 2 lžíce olivového oleje, ¾ lžičky soli, čerstvě mletý pepř, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce tučné zakysané smetany, lžička dijonské hořčice, strouhaný čerstvý křen podle chuti, pár snítek petrželky, chléb a nakládané okurky k servírování
Podle apetytu strávníků zvolte buď menší přední, nebo větší zadní koleno, každopádně musí být s kostí i kůží. Po vytažení z lednice ho nechte hodinu odpočívat a pak ho důkladně potřete olejem a vydatně osolte, pepřem samozřejmě také nic nezkazíte. Na hlubší plech položte pečicí papír a nalijte na něj vodu, aby bylo celé dno pokryté. Tím ochráníte troubu před odkapáváním tuku při pečení na mřížce. Máte-li sondu, vpíchněte ji do masa ideálně směrem podél kosti, a to asi centimetr až dva od ní. Koleno položte na mřížku, zapojte sondu a jednoduše zvolte přednastavený program a nechte péct 50–70 minut. Nyní máte čas na přípravu křenové remulády. V misce smíchejte majonézu, tučnou zakysanou smetanu a dijonskou hořčici. Nastrouhejte najemno kousek čerstvého křenu. Remuládu opepřete a přidejte nasekanou petrželku. Vše pořádně promíchejte, ať se chutě spojí. V troubě mezitím zlátne koleno, při 75 °C je hotovo. Po vyjmutí z trouby ho nechte čtvrt hodinky odpočívat. Servírujte ho s remuládou, chlebem a okurkami.
Na videorecept se podívejte zde: https://www.mall.tv/embed/menutovka/pecene-veprove-koleno-chytra-trouba-ho-pripravi-dokonale?autoplay=true
Více receptů najdete na našem webu nebona facebooku.