Recepty z vajec: Ruské vejce
POTŘEBUJETE:
Na vlašský salát: 150 g uvařených oloupaných brambor, 50 g uvařené mrkve, 50 g uvařeného celeru, 200 g šunkového salámu, sterilované okurky + trochu láku na přelití vajec, 50 g mraženého hrášku, 100 g domácí majonézy + na přelití vajec plnotučnou hořčice, cukr, ocet, sůl, worcesterskou omáčku na dochucení
K podávání: několik plátků šunky sterilované okurčičky sterilovanou kapii zelenou petrželku na ozdobu čerstvé pečivo
Na salát nakrájíme brambory, mrkev, celer, šunku a okurky na jemné nudličky. V míse je promícháme s hráškem (ten předem povaříme 3 minuty ve vroucí vodě a pak propláchneme studenou), majonézou, hořčicí a dochutíme. Salát necháme v chladu odležet. Před podáváním rozdělíme salát na talířky, posadíme na něj půlku vejce, přelijeme ho majonézou prošlehanou s trochou láku a ozdobíme. Správné retro je plátek salámu stočený do kornoutku, proužek kapie a kudrnatá petrželka… Podáváme s čerstvým rohlíkem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 15.