Recepty na pečivo: Housky z bramborového těsta
POTŘEBUJETE: 5 g cukru, 250 ml mléko, 400 g polohrubé mouky, 20 g droždí, 10 g soli, 25 g sádla, 100 g uvařených brambor, 1 vejce na potření, mák, hrubou sůl, semínka na posyp
Z trochy mouky, vlažného mléka, cukru a droždí necháme vykynout kvásek. Do polohrubé mouky nalijeme zbylé mléko a přidáme uvařené, nadrobno nastrouhané brambory, rozpuštěné sádlo, kvásek a sůl. Dobře vypracované těsto necháme asi hodinu kynout. Pak ho rozdělíme na 10 stejných bochánků, které položíme na plech vyložený pečicím papírem. Necháme ještě asi 10 minut kynout. Poté je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem, hrubou solí nebo semínky podle chuti. Dáme plech do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme podle výkonu trouby dozlatova.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 16.