Recepty z vajec: Skotské vejce
POTŘEBUJETE: 400 g mletého masa (mix hovězího a vepřového), 4 vejce, toustový chléb, sů,l pepř, olivový olej
Dáme si vařit vodu s trochou soli, jakmile se začne vařit, vložíme do ní vajíčka o pokojové teplotě. Protože pak budeme skotská vejce ještě dopékat v troubě, vaříme je jen 4,5 minuty. Mleté maso stačí dochutit solí a pepřem. Vytvoříme si 4 kuličky na 4 porce a roztáhneme potravinářskou fólii, se kterou bude jednodušší vejce zabalit. Mleté maso rozprostřeme na fólii, doprostřed dáme vejce a pomocí fólie se ho pokusíme zabalit. Ze staršího toustového chleba si uděláme domácí strouhanku. Lehce ho rozdrobíme, osolíme, opepříme, přidat lze i nějakou bylinku, třeba tymián. Masové koule ve strouhance obalíme a můžeme se dát do pečení. Vytvořené koule položíme na pečicí papír, jemně zakápneme olivovým olejem a dáme do trouby na 180 °C upéct dozlatova. Na talíř nachystáme oblíbený salátek, na něj rozkrojíme skotská vejce a podáváme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 15.