Recepty na pečivo: Pivní chléb s cibulí, slaninou a olivami

POTŘEBUJETE: 1 kostku droždí, 1 lžíci krupicového cukru, 300 ml světlého 10° piva, 500 g hladké mouky, 2 lžičky soli, 1 lžičku drceného fenyklu, 1 lžičku drceného kmínu, 1 cibuli, 100 ml slunečnicového oleje, 100 g černých oliv bez pecek, 100 g anglické slaniny, nebo sušené šunky
Nejprve si osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku na oleji. Droždí rozmícháme s cukrem a vymícháme na kašičku, přidáme teplé pivo, mouku, sůl, drcené koření, osmaženou cibuli, na nudličky nakrájenou slaninu a celé olivy. Vypracujeme kompaktní těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout. Z těsta vytvarujeme bochník, vložíme na plech vyložený pečicím papírem, necháme ještě 15 minut vykynout a pečeme ve vyhřáté troubě na 220 °C po dobu 15 − 20 minut dozlatova.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 16.