Recepty z vajec: Bramborový salát
POTŘEBUJETE: 800 g brambor (varný typ A), 4 vejce, 1 svazek jarní cibulky, 4 lžíce majonézy, 2 lžíce hořčice, sůl, pepř
Brambory očistíme a uvaříme v osolené vroucí vodě doměkka (asi 20 minut). Uvařené brambory scedíme, necháme mírně vychladnout a oloupeme. Vejce uvaříme natvrdo v osolené vodě (10 minut). Pak vejce zchladíme ve studené vodě, oloupeme a nasekáme nadrobno. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Brambory nakrájíme na kostky. V míse promícháme brambory, jarní cibulku, vejce, hořčici a majonézu. Dochutíme solí a pepřem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 15.