VELIKONOČNÍ RECEPTY: Bezlepkové cupcakes
POTŘEBUJETE: Na těsto: 250 g rýžové hladké mouky Extrudo, 50 g třtinového cukru, 2 lžičky prášku do pečiva, špetku soli, 2 vejce, 200 ml mléka, 80 g másla, 1 vanilkový lusk
Na krém: 200 g tučného tvarohu, 250 g mascarpone, 50 g třtinového moučkového cukru
Povolené máslo vyšleháme do pěny, přidáme cukr a opět necháme šlehat. Po jednom zašleháme vejce. Přidáme semínka z vanilkového lusku. Poté přidáme mouku smíchanou se solí a kypřícím práškem. Přilijeme mléko a necháme vše spojit. Plníme do ¾ do formiček. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C 20 – 25 minut. Cupcakes necháme po upečení vychladnout. Mezitím si připravíme krém. Prošleháme krátce mascarpone, tvaroh a cukr. Vzniklý krém zdobíme zdobičkou na vychladlé cupcakes. Hotové ozdobíme sušenkami s velikonočním motivem a čerstvým ovocem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 14.