VELIKONOČNÍ RECEPTY - ZDRAVÉ: Bezlepková nádivka s cizrnou
POTŘEBUJETE: 250 g směsi na cizrnové placičky Crispins, 500 ml mléka, olej na pečení placek, 600 g uzeného boku, 200 g klobásy, 7 vajec, 200 g kukuřičné strouhanky Extrudo, 120 ml smetany ke šlehán,í 70 g cibul,e 70 g pórku, 40 g sádla, 30 g česneku, sekané kopřivy, petržel, pažitku sůl, drcený kmín, majoránku
Směs na cizrnové placičky intenzivně rozšleháme v teplém mléce spolu s jedním vejcem. Vše necháme krátce odpočinout a poté z hmoty tvoříme na rozehřáté pánvi potřené tukem libovolné placky a ty opečeme z obou stran. Po zchladnutí nakrájíme placičky na stejnoměrné kostky. V pánvi na trošce sádla opečeme dozlatova nakrájenou cibulku, pak přidáme drcený kmín, prolisovaný česnek, spařené a posekané kopřivy, které doplníme pokrájenými bylinkami. Výrazně ochucenou klobásu a předem uvařený uzený bok nakrájíme na kostičky a přidáme do pánve spolu s pórkem. Vše nakonec zalijeme smetanou a necháme krátce povařit. Po zchladnutí směsi přimícháme rozšlehaná vejce, sůl a nakonec vmícháme připravené cizrnové placky a větší část strouhanky. Vše následně přendáme do předem sádlem vymaštěné a strouhankou vysypané nádoby. Tuto speciální nádivku – sekanou – pečeme v troubě při 160 °C cca 30 – 40 minut. Podáváme se salátem.
VÍCE RECEPTŮ NAJDETE V TIŠTĚNÉM AHA! PRO ŽENY ČÍSLO 14.